سه شنبه 5 اسفند 1393 ساعت |
بازدید : 835 |
نویسنده :
MoHaMmAd | ( نظرات 0 )
استفاده از شيوه سنتي آبياري بلاي جان كشاورزي شده است .بهره وري پايين با شبكه سنتي توزيع آب كشاورزي خرم آباد- اين روزها خشكسالي و كم آبي در لرستان كه در سال هاي نه چندان دور بعد از استان هاي شمالي كشور، پرآب ترين منطقه محسوب مي شد بيش از پيش خودنمايي مي كند و به چالش بزرگ اين استان تبديل شده، به طوري كه لرستان نه فقط براي تامين آب كشاورزي بلكه براي تامين آب شرب نيز با مشكلاتي مواجه است.
یک شنبه 3 اسفند 1393 ساعت |
بازدید : 704 |
نویسنده :
MoHaMmAd | ( نظرات 0 )
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه حال منابع آب زیرزمینی خوش نیست گفت: به سمت ورشکستگی منابع آب پیش می رویم.
به گزارش مهر، ستار محمودی با بیان اینکه هم اکنون در دنیا آب به نام طلای آبی نامیده میشود و نوبت این است که به عنوان یک سند مستند آب به این نام مطرح شود، گفت: آب صرفه جویی شده نباید به افزایش سطح زیرکشت ختم شود.
قائم مقام وزیر نیرو اظهارداشت: ما از میزان آب موجود ۸۰ تا ۸۵ درصد منابع خود را مصرف می کنیم، در حالی که استاندارد مصرف جهانی ۴۰ درصد است و این وضعیت ما را به سمت ورشکستگی منابع آب پیش میبرد.
چین همچون ایران با کمبود شدید آب مواجه است. بر اساس تعریف بانک جهانی، کشوری که سالیانه کمتر از 1000 متر مکعب آب قابل شرب برای هر یک از شهروندانش داشته باشد با کمبود آب مواجه
است. ذخایر آب یازده استان چین، از جمله پایتخت این کشور، کمتر از این میزان است. برای رفع این مشکل، دولت چین طی ده سال بیش از 60 میلیار دلار صرف هزینه پروژه انتقال آب کرده است. در
این پروژه با یک کانال بیش از 13 میلیار متر مکعب آب از منطقه هوبای به مرکز چین و پایتخت این کشور منتقل می شود. دولت چین امیدوار است که این پروژه از کمبود آب در مناطق شمالی کشور
بکاهد. این مناطق یک پنجم منابع آب شیرین چین را در خود جای می دهند ولی در همین حال دو سوم زمین های زراعی چین در این مناطق است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از روزنامه خراسان اگر درست مصرف نکنیم، خودمان بی آب می شویم. خلاصه کردن معضل کمبود آب در مصرف بی رویه خانوارها عملی اشتباه و سرپوشی بر سیاست های نادرست سیاستگذاران این بخش است. درست است که ایران رتبه پنجم جهان در مصرف سرانه آب آشامیدنی دنیا را دارد.
درست است که هر ایرانی حدود 142 مترمکعب آب آشامیدنی در سال مصرف می کند و قبول داریم مصرف بخش خانگی آب ایران از کشورهای پرآبی نظیر اتریش و بلژیک بیشتر است.
اما سوال اساسی این است که چه میزان از کل آب کشور در بخش خانگی مصرف می شود؟ تنها 6 درصد. اگرچه نباید این سهم پایین باعث شود که مصرف نادرست این بخش نادیده گرفته شود چرا که دردین ما «اسراف گناه بزرگی است» و نباید فراموش شود هزینه های بالایی برای تصفیه آن پرداخته می شود. اما پرواضح است که برای انجام عمل موثر باید به سمت بخشی حرکت کنیم که سهمی 92 درصدی در مصرف آب دارد؛
درست است که هر ایرانی حدود 142 مترمکعب آب آشامیدنی در سال مصرف می کند و قبول داریم مصرف بخش خانگی آب ایران از کشورهای پرآبی نظیر اتریش و بلژیک بیشتر است.